Beste,

 

De kerstmarkt op de grote markt staat nog tot en met 24 december. Iedereen kan gezellig kuieren en genieten van de winkeltjes én de ijsbaan. Op zondag 14 en 21 december zijn de winkels open om de laatste kerstinkopen te doen! De actie Shop & the City zorgt voor een prijzenpakket van 100.000 euro waar iedereen kans op maakt door zijn/haar kaart te scannen op de kerstmarkt of bij de deelnemende handelaars.

 

Veel leesplezier en tot snel in Sint-Truiden!

 

Pascal Vossius Jos Pierard Veerle Heeren
Schepen van middenstand Voorzitter Trud’Or Burgemeester

 

Volgende week vrijdag 9 december: Opening!

Nadat de hele stad ondergedompeld werd in een heel nieuwe winterverlichting, wordt ook de Brico kerstmarkt voor een groot stuk vernieuwd: een andere inrichting, meer schoolschaatsen voor leerlingen en een unieke, authentieke UC Belgium Apr├Ęs-Ski bar. De kerstmarkt in Sint-Truiden is open vanaf 9 december tot en met 30 december, kom alvast een kijkje nemen en laat je verrassen met wat we dit jaar allemaal voor jullie in petto hebben. We gingen ten rade bij schepen van lokale handel Pascal Vossius.

Tof idee zo’n UC Belgium après-ski bar!

Schepen Vossius: “Als fervent skiër ben ik op heel wat plaatsen zo’n parasol tegengekomen met telkens een geweldige sfeer. De centrale ronde toog, toffe mensen achter de bar en goede muziek maken er een goed concept van. De parasol hebben we nu al voor meerdere jaren vastgelegd, het is de eerste keer dat er zo één in België opgesteld staat. Er is ook maar één firma die dit verhuurt, een geluk dat we hem vonden!”

Staan er leuke avonden op het programma?

Schepen Vossius: “Dit jaar proberen we met enkele leuke thema-avonden een gezellige sfeer te creëren op onze kerstmarkt. We starten met gratis schaatsen op vrijdag 9 december en Sven Ornelis en Discobar Lassy vanaf 20 uur, op 10 december organiseert JCI Haspengouw Saturday Night Fever: discoschaatsen met discoparty tot middernacht.

Op donderdag 15 en 22 december organiseren we vanaf 20 uur afterworkparty met DJ Dimi. De collega’s van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo en Asster komen dan in grote getale af! Het intiemere werk komt van Freddy Birset op zondag 11 december om 20 uur. De week erna (zondag 18 december) komen de Oppenheimers om 20 uur. Zij komen met hun hele groep live met een aangepast repertoire.

Zijn er ook speciale acties voorzien?

Schepen Vossius: “De Lijn doet ook een actie om zijn Avondlijn en Zondagslijn te promoten. Indien men een rit met de bussen S11, S12 of de Avondlijn neemt krijg je een voucher van 20 EUR op te nemen op de Brico kerstmarkt! Ook Het Belang van Limburg doet een grote actie: Iedere Truiense abonnee krijgt in de bus een voucher voor 2 schaatsbeurten en twee glaasjes cava!

PROGRAMMA BRICO KERSTMARKT

Vrijdag 9 dec:
opening om 16 uur
gratis schaatsen (vanaf 16 uur)
Sven Ornelis (20 uur)
Discobar Lassy (20 uur)
Zondag 11 dec: Freddy Birset LIVE (20 uur)
Donderdag 15 dec: Afterwork party (20 uur)
Zondag 18 dec: De Oppenheimers LIVE X-mas concert! (20 uur)
Donderdag 22 dec: Afterwork party (20 uur)
Vrijdag 23 dec: X-mas shopping – afterparty (20 uur)

Alle info via www.trudor.be